Rólunk

                                                                                     

 

 

 

 

       A Tornádó Harcművészeti Egyesület Szellemisége

 

A Tornádó Harcművészeti  Sportegyesület 1993. Március 2.-óta működik Tápióságon. Kitűnő környezetben, kiváló sportolók között sajátíthatják el  ennek a csodálatos koreai harcművészetnek a mozgásanyagát az újonnan belépők, Vágó Ferenc 2. danos mester irányításával. Tagjaink között számos,  országos bajnok, valamint nemzetközi bajnok is van.

A rendkívül összetartó, egymás sikereinek is örülni tudó, kitartó, valamint a sportág érdekeit az egyéni érdekek fölé rendelni képes sportolók rendkívüli emberi és technikai képességekre tesznek szert, idővel. A taekwondo nem verekedésre neveli tanulóit, hanem éppen az a célja a küzdőtechnikák átadásával, hogy fejlessze önbizalmukat, kitartásukat, akaraterejüket. Önfegyelemre, saját magukkal és másokkal szembeni tiszteletre, felelősségérzetre nevel. Többek között megtanulják kontrollálni mozgásukat, indulataikat, továbbá elviselni a siker és a kudarc élményét. Az edzések mindenki számára nyitottak, bármikor, bárki megnézheti vagy kipróbálhetja. Az edzéseken a taekwondo harcművészeti és sport oldalát egyaránt gyakorolják a tanulók. A harcművészet nagyszerűsége abban rejlik, hogy korra, nemre és testalkatra való tekintet nélkül, bárki gyakorolhatja és azt a részét erősítheti a maga számára, ami neki a legmegfelelőbb.

Mindenkit szeretettel és tisztelettel fogadunk az edzéseken:

„Mindig tűzz ki magad elé célokat!

Ha igazán akarod, el fogod érni azokat!

A mester mutatja az utat, de azon neked kell végigmenned!”

 

Vágó Ferenc 2.dan Taekwondo, 1. dan Hapkido

A Tornádó Harcművészeti Sportegyesület   Vezető edzője

A Tápiósági Tornádó Harcművészeti Sportegyesület 

 

 

Bemutatkozása

Azt hiszem nem sok település büszkélkedhet azzal, hogy területén 20 éve töretlen lendülettel működik egy sportegyesület.

A Tornádó Harcművészeti Sportegyesület 1993.03.02-óta működik Tápióságon, Vágó Ferenc ( Taekwondo 2. Dan, Hapkido 1. Dan ) vezetésével.

Kezdetben a Tápiósági Önkormányzati Sportkör WTF Taekwondo Szakosztályaként, majd 2007-től önálló sportegyesületként, a Magyar Taekwondo Szövetség irányítása alatt működik, valamint tagja a Magyar Do-Am Hapkido Szövetségnek.

Az egyesület töretlen fejlődésére jellemző, hogy jelenleg is ötven bejegyzett sportolója van, amelyek közül többen Fekete öv 1. Dan fokozattal rendelkeznek, valamint néhányan tagjai a Magyar Taekwondo Válogatottnak is.

Az elmúlt tizennyolc évben több mint száz országos bajnoki címet, számos nemzetközi bajnoki címet és több száz dobogós helyezést szereztek az egyesület tagjai, a különböző országos bajnokságokon, diákolimpiákon, nemzetközi versenyeken.

2006 és 2007-ben egymás után kétszer nyertük meg csapatban a Nagykátai Ki-Mit-Tud-ot!

2010-ben csapatban is megnyertük a Formagyakorlat Országos Bajnokságot.

Öt nagysikerű Országos  Taekwondo Bajnokságot, valamint három Diákolimpiát rendezett az elmúlt években egyesületünk.

Rendszeresen részt veszünk a Magyar WTF Taekwondo Szövetség és a Do Am Hapkido Szövetség által rendezett eseményeken, versenyeken, továbbképzéseken, szemináriumokon, bemutatókon, valamint a Tápiósági Önkormányzat által rendezett kulturális és sport rendezvényeken.  Jó kapcsolatot ápolunk a mozgáskorlátozottak egyesületeivel. Sportrendezvényeiken rendszeresen tartunk bemutatókat is.

Eredményeinkről és tevékenységünkről rendszeresen megjelennek beszámolóink a Sági Új-Ságban, saját  a taekwondo51.webnode.hu honlapunkon, valamint az országos harcművészeti szaklapokban.

A WTF / World Taekwondo Federation / Taekwondo 1996-óta Hivatalosan szerepel az olimpiai programban, így sportolóinknak többek között az a nemes cél lebeghet a szeme előtt, hogy egyszer ők is ott lehetnek az olimpián.

Ezen túlmenően, a harcművészet gyakorlása és magas szintű önvédelmi tudás megszerzése mellett, fontosnak tartjuk az erős csapatközösség, az identitástudat, a pozitív életszemlélet, a fegyelmezett viselkedés és egészséges életforma kialakítását, amelyre ráillik az „ Olimpiai Sport és Harcművészet „ megnevezés.

Szlogenünk: Sport a drogok ellen az emberért!