¸

2013. 05. 11-én a Budaőrsi Sport Centerben került megrendezésre az idei év legrangosabb hapkidos eseménye, a IV. Nyílt Daehanminguk Hapkido Európa Bajnokság.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Choi Bang Ho, a Daehanminguk Hapkido Elnöke, Choi Kil Bong 8. Dan Európai Technikai igazgató, valamint a Magyar Nagykövetség Koreai Kulturális Központ Attaséja Mr. Kwon Young Sup is.

A kitűnő környezetben, Európa Bajnoksághoz méltó pazar megnyitóval indult, melynek keretében számos értékes elismerést adott át Kiss Tibor 3. Dan, a Magyarországi Daehanminguk Hapkido Elnöke a meghívottaknak, támogatóknak, bíróknak és a résztvevő egyesületek vezetőinek. A megnyitó után, a rendező egyesület, látványos bemutatóval kápráztatta el a közönséget. Ezután elkezdődhettek a várva várt küzdelmek, ahol a versenyzők hat versenyszámban mérhették össze tudásukat: eséstechnika, rúgástechnika, önvédelem, show, töréstechnika és küzdelemben.

A Tornádó Harcművészeti Sportegyesület hét versenyzője kapott lehetőséget arra, hogy élete eddigi legnagyobb eseményén, négy versenyszámban léphessen tatamira.

Azt még a legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy a maratoni hosszúságú versenynap végén Európa Bajnokokat ünnepelhetünk!

Eredmények:

 

Vágó Lilla 1. Helyezés (Rúgástechnika, Európa Bajnok)

Sztojka Levente 1. Helyezés (Küzdelem, Európa Bajnok)

Tóth Gyula 3. Helyezés (Önvédelem Európa Bajnoki Bronzérem)

Tóth János 3. Helyezés (Önvédelem Európa Bajnoki Bronzérem)

Három versenyzőnknek ( Vágó Enikő, Makádi Milán, és Gulyás Erik ), akinek most nem sikerült a bravúr, nincs oka az elkeseredésre, hiszen mindent megtettek a dobogóra kerülésért és életük talán legjobb teljesítményét hozták ki magukból. Azonban az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy olykor nem kis bírói segédlet kellett ahhoz, hogy nem állhattak többen dobogóra a versenyzőink közül.Az esemény teljes egészében rögzítette a Sport m televízió.